English (United Kingdom)Dutch-NetherlandsDeutsch (DE-CH-AT)French (Fr)
 
John Klaassen viert zijn 50-jarig dienstjubileum.
There are no translations available.

50-jarig dienstjubileum 2014 JK

Hij staat deze maand (maart 2014) een halve eeuw aan het roer van Klaruw.

Zijn grootvader Jan Klaassen was in 1917 de oprichter en leidde het bedrijf gedurende 38 jaar, zijn vader Wim Klaassen volgde in 1955 zijn grootvader op. Door gezondheidsproblemen moest Wim in 1964 de leiding overdragen aan John Klaassen die toen pas 20 jaar jong was.

Klaruw is in 1917 gestart als machinefabriek met het doel om apparatuur te ontwikkelen en te bouwen voor de houtindustrie. Omdat er in die tijd in Tilburg een kanaal werd gegraven met de daarbij horende bruggen, sluizen en stuwen werd door Rijkswaterstaat een bedrijf gezocht dat in staat zou zijn om deze installaties te onderhouden.
De keuze viel op Machinefabriek “De Nijverheid” van Jan Klaassen te Tilburg.

 


 

In 1955 werd het onderhoudswerk voor Rijkswaterstaat overgenomen door zijn zoon, Wim Klaassen. In 1956 bedacht Wim Klaassen een machine voor het mechanisch opruwen van betonverhardingen.
Hiermee werden in de periode tot 1974 voor Rijkswaterstaat vele wegen anti-slip gemaakt.

Toen John Klaassen in 1964 de leiding van het bedrijf, intussen Klaruw genaamd, overnam ging hij zich meer richten op het ontwikkelen van specialistische apparatuur voor het opruwen van verhardingen en voor het repareren van asfaltwegen. Doordat Klaruw deze unieke machines niet aan derden verkocht maar in eigen beheer ontwikkelde, bouwde en exploiteerde, behield Klaruw haar voorsprong in de markt. Dit blijkt tot op de dag van vandaag een succesformule.

John Klaassen heeft het bedrijf in deze 50 jaar door vele economische dalen geleid, zoals de vele besteding beperkende maatregelen van de overheid in de jaren 60, de oliecrisis van 1973, de ernstige economische terugval in 1983, maar ook de huidige financiële crisis van 2007/2008.

John Klaassen zal Klaruw samen met zijn medewerkers, die het bedrijf al vele jaren met hun kennis en loyaliteit ondersteunen, naar het 100-jarige bestaan in 2017 loodsen.